Despre ANKARA

Istoria orasului Ankara si a imprejurimilor a inceput odata cu civilizatia Hatti a Epocii Bronzului. In anul 2000 i.Hr., hititii dominau regiunea, si au fost urmati de Frigieni, Lidieni si Persani. In secolul III i.Hr., un popor celtic cunoscut ca Galateni si-au stabilit capitala la Ankara. Numele Ankara vine de la cuvantul „Ancyra”, ceea ce inseamna „ancora”.

Ankara a castigat prestigiu sub conducerea lui Ataturk in timpul rezistentei nationale care a urmat Primului Razboi Mondial. A fost declarata capitala noii Republici Turce pe 13 octombrie 1923, cand Razboiul National de Independenta a eliberat Turcia de ocupatia straina.

Anitkabir ocupa unele dintre cele mai importante parti ale orasului, un mausoleu magnific construit pentru a-l comemora pe Ataturk. Acesta structura, care a fost finalizata in 1953, este o sinteza intre teme arhitectonice antice si moderne, si arata eleganta si puterea arhitecturii turcesti.

Cele mai vechi parti ale orasului inconjoara Castelul. Moscheea Alaaddin gasita in interiorul zidurilor este unul dintre cele mai bune exemple de arta selgiucida si mestesug al lemnului, in ciuda faptului ca a fost restaurata de Otomani. Zona a fost intinerita prin restaurarea multor case turcesti interesante, si prin deschiderea catorva galerii de arta si restaurante elegante care ofera preparate traditionale turcesti. In apropierea portilor castelului se afla Muzeul Civilizatiilor Anatoliei, cu o portiune restaurata in zona vechiului bazar. Expune artefacte nepretuite din Paleolitic si Neolitic, precum si artefacte ale civilizatiilor Hatti, Hittita, Frigiana, Urartu si Romana.

Ankara are o viata culturala si artistica vibranta cu multe spectacole de balet, teatru, opera si dansuri folclorice. Orchestra Filarmonica a orasului, care are mereu spectacole cu casa inchisa, este foarte cunoscuta.prestigeoption welcom bonus