Despre BELEK

Aceasta statiune cosmopolita si exclusivista a fost amenajata pe un spatiu viran, nu are legatura cu nici o localitate si reprezinta un concept nou pentru vacantele de lux: confort deosebit, dezvoltare respectand principiile ecologice, turisti elitisti, facilitati speciale.
Belek-ul a fost un spatiu arid, o stepa pustie, pana in secolul al XIX-lea, cand sultanul Abdulasis a poruncit sa se planteze aici pini si eucalipti, pentru a proteja solul de eroziune. Cu timpul aceste plantatii s-au transformat in paduri bogate, marginind plajele largi, cu nisip granulat de un galben aprins. Microclimatul unic, datorat lipsei muntilor, avantajeaza statiunea: primavara si toamna serile sunt calde, ziua adie o briza usoara iar timpul de expunere la soare este mai lung. Un alt avantaj il reprezinta si transferul scurt de la aeroport, distanta fiind doar de 25 de km.
Cele peste 32 de hoteluri de lux, foarte moderne, construite in ultimii ani in Belek, au devenit noua imagine a ospitalitatii turcesti. Sarcina constructorilor nu fost tocmai usoara, acestia fiind obligati sa construiasca statiunea fara sa distruga vreun copac, fara sa modifice formele de relief, fara sa deterioreze nici cea mai mica parte a vreunei plaje, plaje care sunt in continuare habitatul broastelor testoase caretta. Dezideratul a fost indeplinit cu mult talent si indemanare: fiecare hotel are propria lui personalitate dar luate impreuna alcatuiesc un complex armonios.
In aceasta locatie nu exista obiective turistice istorice dar se poate ajunge pe jos la ruinele oraselor antice Perge si Selge si la grandiosul amfiteatru Aspendos. De asemenea, in apropiere se afla superbul parc national Köprülü Kanyon, un adevarat paradis al celor peste o suta de specii de pasari, printre care si simbolul Belekul-ui: bufnita Tyto Alba. Pentru pasionati, viata culturala are atractiile ei: foarte apreciate sunt festivalurile de opera si balet, care se desfasoara in fiecare an pe Aspendos Arena.
Infrastructura statiunii este concentrata in interiorul hotelurilor, unite intre ele prin alei pentru plimbari si calarit, iar in spatele liniei hotelurilor se intind renumitele campuri de golf. Clubul national de golf, creatia englezului David Fatherhy, s-a remarcat, de-a lungul celor 15 ani de existenta, ca unul dintre cele mai bune din lume, iar terenul-plan cu 18 cupe al clubului de golf Nobilis a devenit arena competitiilor internationale.
„In zilele noastre este la moda sa fii tanar, sanatos, activ si de succes”, astfel par sa afirme hotelierii din Belek, creand conditii ca turistii sa se simta astfel pe parcursul vacantelor. Chiar si variatele concepte de masa all inclusive (ultra, super etc.) nu sunt create ca turistii sa manance continuu de dimineata pana seara, ci cu scopul de a facilita alegerea unei diete personale si a unui interval optim de luat masa. Turistii pot alege intre programe unice de thalassoterapie si activitati sportive distractive, cum ar fi escaladari pe stanci, rafting si diverse sporturi nautice. Nu e de mirare ca dupa vacanta petrecuta in Belek, turistii se intorc acasa plini de energie si cu forte proaspete!forex trading