Despre ISTANBUL

“Dumnezeiescul si umanul, natura si arta se intalnesc aici, si au creat un loc atat de perfect incat este extrem de valoros si trebuie vazut”. Faimoasele cuvintele lui Lamartine demonstreaza dragostea lui pentru Istanbul, descriu imbratisarea celor doua continente, cu o mana din Asia si cu cealalta din Europa.

Istanbul, cunoscut candva drept capitala capitalelor, are multe caracteristici unice. Este singurul oras din lume care se intinde pe doua continente, si singurul care a fost capitala in timpul a doua imperii consecutive – Crestin si Islamic. Candva capitala Imperiului Otoman, Istanbul ramane pulsul comercial, istoric si cultural al Turciei, iar frumusetea sa sta in abilitatea de a-si accepta contradictiile. Antic si modern, religios si secular, Asiatic si European, mistic si pamantesc, toate aceste caracteristici coexista in Istanbul.

Varietatea este una dintre atractiile Istanbulului: moscheile antice, palatele, muzeele si bazarurile reflecta istoria sa diversa. Prospera zona de cumparaturi Taksim este plina de viata si distractie. Iar frumusetea serena a stramtorii Istanbulului, Insulele Printului si parcurile sunt o oaza de pace in metropola, de altfel, haotica.

Districte: Adalar, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beşiktaş, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Eminönü, Eyüb, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kâğıthane, Kartal, Küçükçekmece, Pendik, Sarıyer, Şişli, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri, Şile, Esenler, Güngören, Maltepe, Sultanbeyli, and Tuzla.Церковь Заготзерновский проезд 14